Even kunnen wegdromen en de tijd laten stilstaan voor zij die hun verbeelding willen laten spreken.

“Met Les Cabanes de Rensiwez wilden we gezellige nestjes creëren in het hart van de wilde natuur voor een weekend voor geliefden, families of vrienden. Bied of trakteer jezelf op een jeugddroom, of gewoon een droomverblijf midden in de natuur…”

Een kinderdroom

Olivier Berghmans en zijn tweelingbroer bouwen al van kindsbeen af allerlei hutten: grote, kleine, ondergrondse, in de lucht gelegen. Bijzondere werelden die al een groot verlangen naar natuur en vrijheid belichaamden. Na enkele jaren in de financiële wereld te hebben gewerkt, besloot Olivier een avontuur aan te gaan dat hem met zijn oorspronkelijke aspiraties verbond.

Een liefdesaffaire met Rensiwez

Hij begon met het ontwerpen en bouwen van hutten voor hotels in Frankrijk en had uiteindelijk het geluk een plek te ontdekken die volledig beantwoordde aan een ideaal van harmonie, magie en eenvoud in het hart van de wilde natuur.

Het Domaine de Rensiwez, een ideale speelplaats

De rivier, de heuvels en de omringende rotsrichels combineren alle elementen die de natuur te bieden heeft tot een ideale wereld voor een romantisch verblijf.

Het avontuur begon in 2012 met het ontwerp en de bouw van drie hutten langs de rivier, gevolgd door andere, dit keer genesteld in de bossen en heuvels van Rensiwez.

In 2017,

is hij begonnen met de restauratie van de oude molen van Rensiwez, een groot gebouw uit de 18e eeuw, opgetrokken uit leisteen. We wilden de authenticiteit van het gebouw bewaren en tegelijkertijd een onderdompeling bieden in een traditionele Ardense wereld, vernieuwd en opnieuw uitgevonden.

In 2018,

Een andere droom heeft vorm gekregen. Wij hebben het oude molenrad heropgebouwd, waardoor wij tweederde van de elektriciteitsbehoefte van het landgoed op duurzame wijze kunnen opwekken. In 2021 hadden we ook het genoegen om nieuwe hutten te bouwen op een unieke rotsachtige bergkam, met een adembenemend uitzicht op de omliggende valleien.

Een mooi avontuur dat we blijven schrijven met hen die ons bezoeken…